Werkwijze

Tijdens het eerste bezoek ga ik de klankbodem, frame, mechaniek en stemblok van uw instrument goed nakijken. Verder is het belangrijk dat mechaniek en toetsen goed op elkaar afgesteld zijn. Alle mogelijke mankementen zal ik meteen aan u doorgeven en met u samen overleggen welke oplossingen mogelijk zijn. (Dit geldt meestal bij oudere instrumenten.)

 

Tijdens het stemmen stel ik het op prijs dat het zo stil mogelijk is.

 

Op een stemming kan geen garantie worden gegeven. Het ontstemmen van een instrument heeft niet te maken met de stemming die ik als pianostemmer achterlaat. Soms is het echter mogelijk dat er om bepaalde redenen een vervolgstemming moet plaatsvinden, bijvoorbeeld bij het optrekken op de juiste toonhoogte.

 

Ook voor grote reparaties en restauraties kunt u bij mij terecht. Hierbij werk ik samen met collega's die over transport, werkplaats, gereedschap, machines en materiaal beschikken. Op deze manier kan ik u een complete service bieden en kunt u de zorg voor uw instrument aan mij overlaten.

 

Als u uw instrument ca. 30 min. per dag gebruikt zou ik u een abonnement van tenminste 2 stemmingen per jaar aanbevelen. Ik neem dan elk halfjaar tijdig telefonisch contact met u op om een afspraak te maken. Uiteraard is het mogelijk dat u zelf contact opneemt wanneer u een extra stemming wenst.

 

Voor het geval dat u een gemaakte afspraak niet na kunt komen wil ik u verzoeken de afspraak tenminste 3 werkdagen van te voren af te zeggen, dit i.v.m. mijn routeplanning. In alle andere gevallen ben ik genoodzaakt de geplande stemming aan u door te berekenen (m.u.v. ziektegevallen etc.)

 

 

  old-piano-keys

broken pianokeys with rose leaves